четвртак, 24. фебруар 2011.

Pa kad pitaju

Bakica iz Mississippija bez dlake na jeziku


Da se starica iz malih gradova treba dobro čuvati, na svojoj koži osjetili su predstavnici obiju strana u jednom sudskom sporu na ruralnom američkom jugu.

Kad je tužitelj u gradiću Mississippiju na sudskom ročištu prozvao svog prvog svjedoka, postariju ženu, nije ni slutio što će se dogoditi. Nakon što se zaklela da će govoriti istinu i samo istinu, gđa Jones to je i učinila, na veselje mnogih, ali i nelagodu nekoliko prisutnih u sudnici.
- Gđo Jones, poznajete li vi mene? - pitao je tužitelj i dobio odgovor:
- Pa, da, poznajem vas, g. Williams. Znam vas otkad ste bili dečak, iskreno rečeno, jako ste me razočarali. Lažljivac ste, varate suprugu, manipulirate ljudima i ogovarate ih njima iza leđa. Mislite da ste velika faca, a nemate ni toliko mozga da shvatite da nikad nećete biti ništa više od sitnog pisarčića koji prevrće papire. Da, poznajem vas.
Zapanjeni tužitelj jedva se snašao dovoljno da pokaže prstom preko sudnice i upita:

- Gđo Jones, poznajete li predstavnika obrane? - na to je starica odgovorila:
- Pa da, poznajem. I g. Bradleya znam od malih nogu. Lijenština je, zadrti rasist, i ne zna se suzdržati u piću. Ne može uspostaviti normalan odnos ni s kim, a njegov odvjetnički ured najgori je u cijeloj državi. Da ne spominjem da je suprugu varao s tri različite žene. Jedna od njih bila je vaša supruga. Da, poznajem ga.
Nakon tih iskaza gđe Jones, sudac je pozvao predstavnike obiju stranaka da priđu njegovu stolu i tiho ih upozorio:
- Ako bilo koji od vas dvojice idiota nju upita poznaje li mene, obojicu vas šaljem ravno na električnu stolicu .

Нема коментара:

Постави коментар