среда, 27. фебруар 2013.

Mesar i pas



Mesar se jako iznenadio kad je video da mu pas ulazi u mesaru, pa ga je oterao. Ali, kasnije, evo psa opet. Priđe on psu i vidi mu cedulju u ustima. Uzme je, a tamo piše:

"Ako može šest kobasica i jagnjeći but, moliću... pas ima i novac u ustima."

Pogleda, i stvarno uz cedulju, stoje pare. Uzme on novac, spakuje porudžbu u kesu i da psu da uhvati u čeljust. Prosto nije verovao, pa je odlučio da prati psa. Pas ide ulicom i stiže do semafora na dugme. Spušta kesu, pritiska dugme, uzima kesu, strpljivo čeka zeleno. Prelazi ulicu, mesar za njim. Stiže do autobuske stanice, i gleda u red vožnje. Mesar je očaran.

Nailazi bus, pas obiđe da vidi prednji kraj, pogleda broj, vraća se na klupu. Nailazi drugi bus, pas ode i pogleda broj linije, aha to je taj, ulazi. Mesar za njim, sad već otvorenih usta. Bus ide preko pola grada, na drugi kraj predgrađa, pas razgleda pejsaž. Na kraju ustaje, ide do prednjeg kraja busa, propinje se na zadnje šape, pritiska dugme da bus stane. Silazi, s kesom i dalje u ustima.

I tako idu mesar i pas trotoarom, kad pas skrene do kuće, stazom do vrata, ostavlja kesu na prag, zaleće se i udara celim telom u vrata. Uzima još veći zalet i opet se baca na vrata. Iz kuće se niko ne javlja. Pas se vraća stazom, preskače živu ogradu, ide oko vrta, preskače do prozora, lupa glavom o okvir nekoliko puta, a onda se vraća do ulaznih vrata.

Iza vrata se pojavi jedan čovek, uzima kesu sa praga i onda počne da se dere na psa i da ga šutira. 

Mesar:
"Za ime sveta, šta vam je, pa taj pas je čisti genije...! Što se mene tiče, mogao bi nastupiti na televiziji...!"

Čovek:
"Ovo genije? Ma 'ajde.....! Ovo je već drugi put ove nedelje da je zaboravio ključeve....."


POUKA:
Možete nadmašiti očekivanja posmatrača, ali gazda i šefova nikad...! Pasji je to život...

Нема коментара:

Постави коментар