среда, 13. фебруар 2013.

4 indijska principa


Prvi princip: 
"Koga god susreli, to je onaj pravi."

To znači da niko ne ulazi u nas život slučajno. Svi oni koji nas okružuju, bilo ko s kim ste u odnosu, predstavlja nešto - bilo da nas treba nečemu naučiti ili da nam pomogne da popravimo trenutnu situaciju.

Drugi princip kaze: 
"Šta god se dogodilo je jedina stvar koja se i mogla dogoditi."

Ništa, apsolutno ništa od onoga što smo doživeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najmanji detalj. Nema "...da sam to bar učinio drugačije... tada bi i situacija bila drugačija!" Ne. Ono što se dogodilo je jedina moguća stvar koja se moglo dogoditi i moralo se dogoditi - da bismo naučili lekciju kako bismo se pomaknuli napred. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumevanju i izaziva naš ego.

Treci princip kaze: 
"Svaki trenutak u kom nešto počinje je pravi trenutak."

Sve počinje u tačnom trenutku, ni prerano ni prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu - to je tu, spremno da započne.

Cetvrti i posljednji princip kaze: 
"Šta je gotovo, gotovo je."

To je tako jednostavno! Kada nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da to otpustimo i krenemo dalje.


Mislim da nije slučajno da upravo vi sada ovo čitate.
Ako su vas ove reči dirnule, to je zato što vam je upravo ovo (saznanje) bilo potrebno i što razumete da ni jedna jedina snežna pahulja ne može pasti na pogrešno mesto.

Budite dobri prema sebi.
Volite celim svojim bićem.
Uvek budite radosni.

1 коментар: