субота, 02. април 2011.

Ženski e-mail godine za 2010. godinu!


Čoveku se smučilo da odlazi na posao svaki dan dok njegova žena stalno ostaje kod kuće.

On je želeo da ona vidi kroz šta sve on prolazi, te se pomolio:
"Dragi Gospode, ja idem na posao svaki dan i radim tamo 8 sati dok moja žena samo ostaje kod kuće. Želim da ona zna kroz šta sve prolazim, i zato te molim da dozvoliš da se njeno tijelo zameni sa mojim na jedan dan. Amen."
Bog je, u svojoj beskrajnoj mudrosti, odobrio čoveku tu želju.

Sledećeg jutra, naravno, čovek se probudio kao žena. Ustao je, spremio doručak svojoj supruzi, probudio decu, pripremio im odeću za školu, postavio doručak, spakovao užinu, odvezao ih u školu, vratio se kući i pokupio stvari koje su za hemijsko čišćenje, odneo ih nahemijsko, svratio u banku da podigne novac, obavio kupovinu, zatim otišao do kuće da ostavi namirnice, poplaća račune i sredi čekovnu knjižicu. Zamenio je pesak u kutiji za mačku i okupao psa.

Tada je već bilo 13 h te je požurio da namesti krevete u spavaćim sobama, opere veš, usisa, prebriše prašinu i prebriše pod u kuhinji; odjurio je po decu u školu i upustio se u prepirku sa njima na putu do kuće.  Spremio im je mleko i kolačiće i pomogao im oko domaćih zadataka. Zatim je pripremio dasku za peglanje,  pa je gledao TV dok je peglao veš.

U 16.30 je počeo ljuštiti krompir i prati povrće za salatu, valjao svinjske šnicle u prezle i ljuštio grašak za večeru. Posle večere, očistio je kuhinju, uključio mašinu za sudove, složio ispeglani veš, okupao decu i stavio ih na spavanje.

U 9 uveče je bio iscrpljen, a kako kućni poslovi još uvijek nisu bili završeni, otišao je u krevet jer se od njega očekivalo da vodi ljubav sa ženom, što je nekako uspeo obaviti bez žalbi.  Sledećeg jutra, čim se probudio kleknuo je kraj kreveta i rekao:
"Gospode, ne znam šta sam mislio... Mnogo sam pogrešio kada sam zavideo ženi što svaki dan ostaje kod kuće dok sam ja na poslu. Molim Te, kad Te molim, dozvoli da se vratim u svoje telo."
Gospod mu, u svojoj velikoj mudrosti, odgovori:
"Sine moj, osećam da si naučio svoju lekciju, i biću srećan da sve vratim onako kako je bilo. Samo, moraćes da sačekaš 9 meseci. Prošle noći si zatrudneo."

Нема коментара:

Постави коментар